The Lost Underground Station

martes, 5 de octubre de 2010

Notícies sobre Quetzacoatl.

Caminant sense rumb per aquestes profunditats m'he trobat una revista. Algú l'ha tirat o l'ha oblidat. Tracta diferents temes, diferents entre sí. Dono una ullada ràpida i em paro en un article sobre la fi del món el pròxim 2012.

Quants cops he sentit o he llegit sobre la fi del món segons el calendari maya, segons el qual el 2012 hi haurà alguna cosa com un cataclisme i tot s’acabarà. Esfereïdor. Mai n'he fet cas. Quants cops al llarg de la història la humanitat s'ha vist avessada a la fi i no ha passat res del que s'esperava.

Així, segons la revista, un explorador i periodista dit Daniel Pinchbeck, assegura que, després de prendre una droga dita "ayahuasca" -una droga indígena que es prengué quan era amb una tribu al bell mig de l’Amazona - se li aparegué el deu maya Quetzacoatl (que vol dir Serp amb Plomes). Intento imaginar-me l'escena amb l'aparició del principal déu del panteó maya apareixent davant un occidental al mig de la selva i no se exactament com fer-ho. Tindran els deus de la selva prous mitjos per crear un fort efecte psicològic com en altres religions o simplement es tan natural com sembla?

Segons el deu emplomallat, la fi del món començarà (i ara agafeu aire) amb una crisi financera a nivell mundial. Sorpresa. Després, la fi del món.

Però Quetzacoatl també li va dir que el món podria ser salvat si els humans canviem la manera de pensar. No se si es deu referir al tema del calentament global i la contaminació.

Jo no se què pensar. Prefereixo no pensar en segons quins temes. Però sempre hi ha algú qui  t'ho fa recordar.

Guardo la revista per llegir els altres temes a la nit, abans d'anar a dormir i poder parlar sobre algun tema amb el vell guarda del metro. 

Quatzacoatl. Com deu ser una serp emplomallada? Quin gust deu tenir la "ayahuasca"? Deu haver alguna relació entre ambdues coses?


No hay comentarios:

Publicar un comentario